Evenementenhulpverlening

Calamiteiten, groot en klein, kunnen evenementen letterlijk tot een ramp maken. Als een evenement of sportwedstrijd georganiseerd wordt, behoort EHBO te staan in het draaiboek. Er bestaat tenslotte een aanzienlijke kans op ongevallen wanneer veel mensen tegelijkertijd op de been zijn of sportieve prestaties leveren. Schaafwonden en botbreuken bijvoorbeeld, maar ook oververhitting en onjuist alcohol- en drugsgebruik komen voor. Als er wat gebeurt, moet deskundige hulp erger voorkomen. Vandaar dat veel vergunningen en verzekeringen de aanwezigheid van die hulp verplicht stellen bij evenementen.

De EHBO Doornspijk-Elburg kan die eerste hulp voor evenementen organiseren op grond van ruime ervaring en professionaliteit. Jaarlijks wordt de vereniging tientallen keren gevraagd om bij een evenement aanwezig te zijn. Dit zijn zeer uiteenlopende evenementen, van feesten tot sportevenementen, van uitvaarten tot demonstraties.

Heldere afspraken
Een veilig evenement begint met heldere afspraken. De basisgegevens die we daarvoor nodig hebben, zijn:

• Naam en soort van het evenement;
  • Plaats, datum en tijd van het evenement;
  • Aantal verwachte hulpverleners van de EHBO Doornspijk-Elburg (minimaal 2);
  • Aantal verwachte deelnemers van de organisatie en aantal verwachte bezoekers;
  • Mogelijke risicogroepen onder de deelnemers en/of bezoekers (denk aan alcohol- en/of drugsgebruik, veel ouderen of kinderen, gehandicapten).

We denken graag met u mee. Zo geven wij advies wat in bepaalde situaties het beste kan gebeuren, zoals bij extreem warm weer voor voldoende drinken zorgen of bij koud en nat weer voor warme dranken zorgen. Simpele dingen, maar het wordt vaak vergeten. Bij grote evenementen overleggen we vooraf met de organisatie wat het beste is voor dat evenement.

Wat verwachten we van u
De EHBO Doornspijk-Elburg verwacht van u:

• Dat de aanvraag minimaal 4 weken van te voren wordt ingediend, grote evenementen zo vroeg als mogelijk is;
  • Een degelijk onderkomen. Dit is niet alleen van belang voor de hulpverleners, maar ook voor mogelijke slachtoffers. De EHBO Doornspijk-Elburg gebruikt ook vaak een caravan die is omgebouwd tot eerste hulp post, dan hoeft er enkel maar te worden gezorgd voor voldoende plaats om de caravan te kunnen neerzetten en elektriciteit voor de verlichting etc.
  • Voldoende consumpties voor de hulpverleners. Bij een inzet van meer dan 1 dagdeel, dient de organisatie ook voor een lunchpakket te zorgen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de   evenementencoördinator, Gerrit Tichler.

> Meld een evenement aan.